ФК Стара Загора

ФК Стара Загора се отказа от участие в Югоизточната "В" група

Югоизточната "В" група ще остане с един отбор по-малко, след като тимът на ФК Стара Загора се отказа от участие от първенството, разкриха от Зоналния съвет на БФС в Пловдив.

 

В последния работен ден на 2014 г. в ЗС в Пловдив е получено писмо, подписано от Председателя на Управителния съвет Дамян Георгиев, с което клубът се отказва от участие в първенството на Югоизточната "В" група. Съгласно Наредбата за първенствата и турнирите за срещите на Стара Загора през пролетния полусезон ще бъде присъждана служебна победа за съперниците му. Но така или иначе ФК Стара Загора беше почти сигурен изпадащ само с 4 точки от есенния дял и заемащ последното 16-о място.

 

При това положение вероятно от Югоизточната трета дивизия ще изпадне един отбор, тъй като по Наредба няма как да има първенство без изпадащи отбори, освен ако не става дума за най-ниското ниво. Пролетният полусезон в Югоизточна "В" група стартира на 1 март, приключва на 31 май, с три междинни кръга - на 25 март, 22 април и 13 май.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK