Ком (Берковица)

Ком очаква повече пари от общината

Отборът на Ком е на път да приключи участието си в Северозападната "В" група, както и да извади и формациите си от юношеските групи, разкри "Конкурент", като причина за това е свития бюджет.

 

Срокът, който сме дали на местната управа за намиране на изход от ситуацията и получаване на гаранция, че ще продължим да работим заедно в бъдеще, е до петък“, заяви за „Конкурент“ президентът на ОФК Ком Калин Статков. Изпълнителният директор Асен Стефанов допълни, че в клуба тренират 87 деца, налични по картотеки и ученически карти, както и трийсетина мъже в представителната формация.

 

„Не може да ни поставят на едно ниво със спортни организации, които надписват броя на състезателите си. Сметките са прости и ако се сборуват цифрите, ще се установи, че в Берковица няма толкова деца, колкото фигурират в списъците. Недоумявам как може да получим 7 000 лв. за годината, когато всички знаят, че издръжката ни за сезон е десет пъти повече. Базата е общинска собственост, но през последните 4 г. нашият президент е налял поне 60 000 лв. в нея – за поливни системи, чимове, торове, съблекални и пр. Когато той дойде, клубът нямаше дори лиценз. Сега теренът ни е на ниво „А“ група, но едва ли някога ще получим официален документ, че можем да го ползваме безвъзмездно. През миналата година, заради това, че влязохме във „В“ група, от общината ни отпуснаха 15 000 лв. Не са много, но все пак ни помогнаха в издръжката, най-вече на школата. Сега и тях не получаваме“, каза още Асен Стефанов.

 

„Като цяло парите в общинския бюджет за спортните клубове са намалени с 20 000 лв. Заложената за тази година сума е 50 000 лв. за 9 организации. Причината за орязването на парите са двете бедствия, с които се справяхме със собствени сили и средства. Сумата за спорт се разпределя на базата на критерии, приети от самите клубове. През годината им осигуряваме и автобусен превоз. Част от треньорите пък са на заплата към общината. Каквото може, правим“, заяви зам.-кметът на Берковица Радослав Найденов

 

Утре е срещата в общинската администрация с представители на спортните клубове, на която ще се обсъди разпределението на средствата за тях. В нея обаче няма да участват хора от ОФК Ком.

 

„Компромисите, които сме правили досега са били в името на децата в Берковица и феновете. Не може да допуснем обаче да се подиграват с нас. Няма нищо по-лесно от това да се преместим да играем в София, но това означава да загърбим минимум 150 човека зависими от футбола. Смятаме да сложим края на наливането на пари от пусто в празно, без да виждаме, че насреща имаме протегната ръка“, допълни Стефанов.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK