Жил Висенте

Лудогорец следи португалски халф

Лудогорец е набелязал халфа на Жил Висенте Рубен Рибейро, съобщава в. „А Бола". Той може да играе като дефанзивен халф, както и в дясната зона на халфовата линия. Така шампионите явно вече подсигуряват заместник на Ешпиньо и Абало, които по всяка вероятност няма да подновят договорите си.

 

Рибейро е на 27 години и прави впечатление, че последните пет сезона неизменно сменя отбора. Всичките те са от първото ниво на Португалия без да са в Топ 6 на тимовете от иберийската страна. Иначе Рибейро е роден в Порто, но е юноша на големия съперник на „драконите" от Боависта.

 

През настоящия сезон е записал 15 мача за Жил Висенте и е реализирал две попадения. Медиите в родината подчертават безкомпромисната му игра, като е записал осем жълти и един червен картон. Според информации в Португалия, Рибейро има договор с Жил Висенте до 2016 година, което означава, че Лудогорец ще трябва да плати за правата му. Най-вероятно Рибейро ще бъде гласен за заместник на Ешпиньо, докато за дясната зона ще се търси друг изпълнител от чужбина.

 

"Тема Спорт" 

Огнян Илчев

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK