Марадона: Във ФИФА на Блатер цари анархия

Аржентинската легенда Диего Марадона отново засипа с критики действащия президент на ФИФА Сеп Блатер, заявявайки, че под ръководството на 79-годишния швейцарец във футболната централа се е възцарила анархия. Марадона смята, че Блатер е нанесъл неизмерими щети на футбола.

 

Изборите за президент на ФИФА ще се проведат на 29 май в Цюрих. Конкуренти на Блатер, който е начело от 1998 г., са Футболист №1 за 2001 г. Луиш Фиго, принца на Йордания Али Бин Ал Хюсеин и президента на Холандската футболна федерация (КNVB) Михаел ван Прааг.

 

"Ако не вярвах, че Ал Хюсеин ще бъде добър президент, нямаше да съм тук", заяви Марадона на форума Soccerex в Йордания. "Във футболния свят знаят, че вътре във ФИФА цари пълна анархия и има само един човек, който решава всичко, но той не знае абсолютно нищо. Затова настана време за промени. Блатер за целия си период във ФИФА нанесе много вреди на футбола. Ето какво дразни мен като участник в четири световни първенства. Аз избрах топката, а Блатер - шампанското. Той се страхува много. Време е да се оттегли встрани и да позволи на нас да възстановим футбола", каза още Марадона. 

 

"БГНЕС"

Огнян Илчев

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK