ЦСКА

ЦСКА без чужденци и догодина

ЦСКА ще продължи да разчита изцяло на български футболисти и през следващия сезон, разбра "Тема Спорт". В плановете на ръководството и треньорския щаб влиза залагането на родни играчи в първите две години от проекта за възраждането на клуба. Догодина по това време ЦСКА би трябвало да играе в „Б“ група, тъй като първите два кръга от сезона на Югозападната „В“ група показаха, че няма кой да се опре на „червените“ и те най-вероятно ще спечелят убедителна промоция на голямо отстояние от втория в класирането. 

 


През този сезон за първи път от първенството през 1991/1992 година, когато отборът стана шампион под ръководството на Аспарух Никодимов, в състава на ЦСКА няма нито един чужденец. През следващата кампания се очаква картината да не се промени в това отношение и линията за налагането на изцяло български тим да продължи. 

 


Чак през лятото на 2017 година, когато ако всичко върви по план, ЦСКА би трябвало да се е завърнал в „А“ група, клубът ще ангажира играчи извън пределите на България. Така се очертава в два поредни сезона „червените“ да са без нито един иностранец в състава си. 

 


В същото време стана ясно, че до края на месеца ЦСКА очаква нов автобус, който да е на разположение на първия отбор. Клубът ще има и нов официален сайт, след като е без такъв вече повече от два месеца.

Огнян Илчев

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK