Чико (Бяга)

Чико (Бяга) продължава напред

Въпреки трагедията отборът на Чико (Бяга) ще продължи участието си в първенството на "В" грипа и турнира за Купата на България. Както е известно, в събота вечер загина най-важният фактор в отбора - спонсора и футболист Георги Михайлов - Бунара. 

 

 "Отборът да играе във "В" група беше цел и дори мечта на Георги. Само заради това си заслужава да продължим. Всички сме наясно каква е загубата и знаем, че вече нищо при нас няма да е същото, но пък ще бъде предателство срещу Жоро, ако сега спрем. Обратно – точно в негова памет трябва да се вдигнем и да продължим", коментира председателят на УС на ФК Чико (Бяга) Стефан Маджаров. 

 

На този етап Стефан Маджаров не се нае да коментира в конкретика темата за обединение с Хебър 1918. "Знам, че се тиражираха разни приказки, но след случката в събота това, което мога да ви кажа със сигурност към днешна дата е, че ще си играем в Бяга. Естествено всичко на този свят е възможно", категоричен в Маджаров. Засега клубът ще ползва терена в Пазарджик само за мача с ЦСКА, който е в шестия кръг.

 

Ако утре Чико победи Сарая за Купата ще стане областен представител за Пазарджик и като такъв ще срещне победителя от мача Септември и ЦСКА в София. Мачът на стадион "Георги Бенковски" в Сарая е утре, 26 август 2015 г., сряда от 18:00 часа.

 

На истински кръстопът пък са във ФК Хебър 1918. Те вече разпуснаха лятната си селекция, а треньорът им Атанас Минчев се картотекира в родния Тракия (Пазарджик). За този клуб остава резервният вариант с "Б" ОФГ - Север, но трябва да подадат заявка до средата на тази седмица. Първенството там още не е стартирало, но проблемът ще бъде намирането на играчи, тъй като повечето футболисти вече изиграха един официален мач в събота и до Нова година нямат право да преминават в друг отбор.

 

Източник: http://pzsport.info/


Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK