Хамбургер

Българин наля 3,84 млн. евро в Хамбургер ШФ

Германският бизнесмен от български произход Александър Маргаритов инвестира 3,84 милиона евро в любимия си клуб Хамбургер ШФ, като срещу тях получи 0,79% от акциите. Така той стана третият заможен фен на тима от северния германски град, който дава средства срещу акции за Хамбургер ШФ. По презумпция дяловото участие би трябвало да носи дивидент, но не и в конкретния случай, тъй като клубът е на загуба и се очаква да приключи 2015 г. минус 10 милиона евро.


Маргаритов е на 63 г., роден е в Хамбург, и притежава нашумялата винарна Hawesco. Баща му Петър е бил студент по архитектура в Германия, когато избухва Втората световна война и никога не се връща у нас повече. Жени се за рускиня, а Александър се появява на бял свят в Хамбург през 1952 г. Работи като банкер, но поема бизнесите на баща си след смъртта му през 1981 г. На 30 април т.г. напуска винарната, като получава 6 милиона евро обезщетение.


"Тема Спорт"

Огнян Илчев

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK