Майнц 05 Ботев Пловдив

Звезда на Майнц бави Неделев за Ботев

Трансфер на звездата на Майнц 05 Юнус Мали бави завръщането на любимеца на бултрасите Тодор Неделев в Бо­тев, научи „Меридиан Мач". От няколко месе­ца ръководството на „жълто-черните" се опитва да намери начин да си върне национала.


Шефовете са пуснали две писма до тима от Бундеслигата, като пър­вото е от 18 декември, а второто на 4 януари. До момента няма отговор от страна на германци­те, тъй като мениджърът Харалд Щрутс е във ва­канция. Немските медии надушиха, че звездата на Майнц 05 Юнус Мали и вратарят Лорис Кари-ус имат предварителни договори с Шалке 04 от лятото. Поради тази причина шефът на Майнц 05 е в отпуск, тъй като феновете негодува- ли заради самоволното му решение да ги трансферира.


Веднага след Нова го­дина Тодор Неделев е провел разговор с тре­ньора на германците Мартин Шмид, като е обявил желанието си да се върне под наем в Бо­тев. Специалистът се съгласил с решението на футболиста, като така халфът не започна под­готовка с първия отбор, а бе пратен в дублиращия състав. В момента немците са на лагер в испанския курорт Марбея и след приключва­нето му се очаква фи­налните преговори меж­ду двете страни.


Очаква се тим мениджърът на Ботев Асен Караславов утре да пътува до Герма­ния, а в петък бащата и мениджър на играча -Любчо Неделев, също да лети за Майнц. Ръко­водството на пловдивча­ни се надява Неделев да пътува с отбора за първата подготовка в Турция, която стартира на 18 януари. Казусът ще бъде разрешен след ваканцията на мениджъ­ра Харалд Щрутс, като при сигурен трансфер на звездата Юнус Мали шансовете за завръща­не на Неделев намаля­ват. В Англия пък разк­риха, че Тотнъм е готов още сега да привлече Юнус Мали за конку­рент на Хари Кейн.

Огнян Илчев

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK