Фирма на Трифон Иванов запорирана за 1 036 566 лева

„Да пазим паметта на Трифон!" Само това каза бившата съпруга на Три­фон Иванов - Марияна, потърсена да разкаже за скандала с имотите му. Преди дни в сайт за имо­ти се появи обява за про­дажба чрез посредник на апаратамент на Трифон Иванов във Велико Тър­ново за 90 000 евро. Дъ­щерята на Туньо - Галина, реагира във Фейсбук, че приятелката на баща й разпродава имотите му.


Близки до семейството коментираха, че този апартамент в кв. „Зона В" е закупен, след като се прибрали от Австрия, да­леч преди Трифон да се познава с приятелката си Валя. Жилището е тухлено, 131 кв. м с гараж и 2 паркоместа. Във вход „А" съседи на Туньо са съдия, бивш зам.-кмет, бивш зам. областен.


„Никой не е идвал в жи­лището от смъртта на Трифон. Даже колата му стои отпред, а домоуправителят събира всичките писма и сметки", каза един от съседите и показа старото БМВ. Джипът му „Мерцедес" с четирите тройки пък преди 4-5 г. бил заложен, но той успял да го освободи. Не го ка­рал, а често го засичали със служебната кола. Според съседа до този момент в жилището не са правени и огледи.


„Не знам как смятат да го продават, след като децата му имат претенции, но той се води на една от фирмите на Трифон и тя бе прехвърлена на майка­та на приятелката му за­ради запорите по дълго­вете му", каза комшията.


Справка в Търговския регистър показа, че „Трифо" ЕООД с едноли­чен собственик футболи­ста, е прехвърлена на 31 октомври 2012 г. на Мар­гарита Маринова Пано­ва. Предметът на дейност е вътрешна търговия и обществено хранене и върху нея няма запори. Вероятно, за да бъде спасено имуществото от съ­дия-изпълнители, е пре­хвърлено на майката на приятелката му Валя Па­нова, казаха запознати. Вчера Валя не вдигаше телефона си.


Другото дружество на Туньо - „Триумф" ООД, което продължава да се води на негово име, има запор от ББР и НАП-Търново. Размерът на за­пора е 1 036 566 лв. от 24 септември 2014 г. Той е във връзка с инвестиция на Трифон в строител­ството на търговско-раз­влекателен комплекс в с. Поликраище, който се продава от съдия-изпъл­нител.


Дъщерите на Трифон били силно обезпокоени, че като негови наследни­ци ще онаследят и дълго­вете на баща си. Те ще се приберат в България за панихидата по повод 40 дни от кончината му на 23 март. Освен да почетат паметта му, Галина и Ма­рина планирали срещи с адвокати, за да изяснят реалната ситуация с фи­нансите на легендарния футболист.

 

"24 часа" 

Огнян Илчев

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK