ПСЖ Манчестър Сити

Шейховете сътвориха голов трилър, но Сити е с лек превес преди реванша

ПСЖ и Манчестър Сити не успяха да се победят и завършиха 2:2 в мач пълен с обрати, комични моменти и голове.

 

Гостите от Манчестър започнаха по-мобилизирани срещата и в самото начало дори владееха повече топката. Това обаче бързо се промени и футболистите на Лоран Блан взеха нещата установиха контрол над двубоя.

 

Така се стигна до 14-та минута, когато ПСЖ получи възможонстта да изпълни дузпа за нарушение на Саня срещу Давид Луис. Зад топката застана Златан Ибрахимович, но ударът му от бялата точка бе спасен от Джо Харт.

 

Двубоят стана още по-динамичен като двата отбора не спираха да си разменят опасни атаки и моменти на доминация, а темпото не стихваше. В 25-та минута отново Ибрахимович можеше да открие резултата след чудесен пас на Рабио, но шведът стреля над вратата.

 

Така се стигна до 38-та минута, когато след чудесна контраатака Кевин Де Брюйне се възползва от паса на Фернандо и останал очи в очи с Трап откри резултата. Само три минути по-късно обаче моментът на Ибрахимович все пак дойде и той вкара в пети пореден мач в Шампионска Лига. Брутална грешка на Джо Харт и най-вече на Фернандо, който позволи на нападателя да го затвори и пресече паса му, а отбитата топка влетя директно в опразнената от Харт врата.

 

Втората част започна много силно за ПСЖ, които започнаха от самото начало на полувремето здраво да притискат своя противник и в крайна сметка това даде резултат в 59-та минута. Ди Мария центрира към близката греда от корнер. Там Кавани стреля с глава, а избитата от Харт топка бе довкарана от връхлитащия Рабио.

 

Точно, когато всички очакваха домакините да вкарат трети гол във вратата на „гражданите”  бранителите на ПСЖ на свой ред решиха да направят подарък на гостите. След центриране на Саня, Ауриер и Тиаго Силва се опитаха доста нескопосано да изчистят и топката в крайна сметка попадна във Фернандо, който не и без помощта на рикошет успя да изравни.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK