Левски

Стойчо Стоев: Сектор "А" остави мен и отбора на спокойствие

Треньорът на Левски Стойчо Стоев изрази задоволство, че еуфорията около Сектор А на „Герена" е помотала да спадне напрежението около отбора.

 

„Определено с откриването на Сектор А, отборът и треньорът бяха позабравени. Напрежението е част от работата. По-важно е да има коректност. Коректност обаче може би никога няма да има“, започна Стоев.

 

„На нас това ни е работата. Не може да задълбаваме дали сме готови за този мач. Факт е, че е едно срещу Лудогорец и друго срещу Монтана. Ние обаче трябва да сме готови за всеки мач. Надявам се стадионът да е пълен и това да стимулира играчите. Притеснени футболисти едва, ли ще има. Може някой да не е уверен в първите минути. Повечето обаче са играли доста такива мачове“, продължи Стойчо.

 

„Не се бях замислял, че толкова треньори преди мен не са дочакали трибуната, а аз успях. Мисля само за мача. Хубавото е, че се открива с един добър мач между двата най-добри български отбори. Всичко около отбора е наред. Когато се срещат два равностойни тима, може един детайл да реши мача - грешка на състезател, индивидуален проблясък, статично положение", коментира още Стоев.

 

Той разкри, че паузата за тима в първенството се е отразила по-скоро добре, тъй като всички футболисти са възстановени.

 

"Изхождайки от факта, че в предните два мача победихме, тази почивка може би не дойде в правилния момент. Но пък имахме играчи със здравословни проблеми и най-вероятно щяха да пропуснат сблъсъка. През моя период - година и половина, феновете винаги са стояли зад отбора. Ние сме изпитвали катаклизми, а те стояха зад нас. Те идват да подкрепят името, радват се, страдат, но са част от Левски. Няма какво да им казва, те винаги ни подкрепят."

 

"Да обещая на феновете? Аз съм треньор, и то по-умерен. Мога да обещая, че отборът ще играе добре. Надявам се да успеем и да победим. Този мач не е някакъв тест за мен. Резултатът срещу Лудогорец няма да ме направо по-добър или по-слаб треньор. С всеки мач със сигурност ставам по-опитен", коментира Стоев.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK