Локомотив София Розова долина

Локо (Сф) все по-близо до "Б" група, Розова долина се отказа

Локомотив София е с още eдна крачка по-близо до втора професионална лига и се очаква в сряда да получи покана от Изпълкома на БФС да участва в нея. След като спечелилият промоция за втория ешелон Черноморец Балчик се отказа от участие, вчера това стори и поканеният Розова долина Казанлък.

 

От Локо пък вече обявиха, че имат финансовите възможности и отговарят на критериите за лиценз. Железничарите вече имат два варианта за подготовка и селекция. Първият е за участие във Втора лига, а вторият за Югозападната В група.

 

Вчера Управителният съвет на Розова долина се срещна с ръководството на общината. Присъстваха кметът Галина Стоянова, председателят на ОС Николай Златанов и заместник-кметът Михаил Михайлов. Клубът бе представен от председателя на УС Георги Мермеклиев, както и доста бизнесмени, който подпомагат отбора. Присъстващите разгледаха заедно поканата от БФС. В крайна сметка всички се обединиха около мнението, че към момента Розова долина не отговаря на условията, който централата поставя за участие във Втора професионална лига, а именно: състояние на градския стадион, административен потенциал за ръководене на професионален клуб и невъзможност да се отговори на необходимостта от бюджет за обезпечаване на участието.

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK