Локомотив 2012 (Мз)

Локо (Мз) се отказа от "В" група

Отбор от Мездра ще играе в четвъртото ниво на българския футбол от 57 години насам, разкри "Конкурент".

 

Това стана ясно след последната среща между кмета на общината Генади Събков и администратора на ФК Локомотив 2012 Андриян Димитров. Клубът тази пролет изпадна от „Б” група. Градоначалникът е заявил, че бизнесът в града няма интерес да инвестира във футбола поради горчивия опит от минали години. Той е поискал да му бъде представена справка за задължения на клуба и е казал, че общината няма възможност да финансира участието на отбора в новосъздадената Северозападна трета лига. За да се състезава в третия ешелон, Локо 2012 трябва да погаси борчовете си към БФС за неплатени съдийски такси и глоби от получени картони и наказания, които възлизат на около 30 000 лв. Останалите задължения - за осигуровки към НАП, към контрагенти и футболисти, които съдят клуба за неизпълнени договори, могат да бъдат разсрочени във времето.

 

 

„Желанието на нашия спонсор Йордан Георгиев да продължи да помага на клуба, ако се осигурят поне още толкова средства, колкото е готов да дава той, явно няма да се осъществи. Принудени сме да откажем участие във „В” група. Ще запазим само детският отбор и подготвителната група, които ще играят в първенствата на зона „Враца” под ръководството на треньора Иван Георгиев-Саки”, коментира пред MediaNews.bg Андриян Димитров.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK