Лудогорец Базел

Дерменджиев: Трябва да изиграем двубоя на високо интелектуално ниво

Наставникът на Лудогорец даде традиционното интервю преди мач от Шампионска Лига. Българският шампион се изправя срещу Базел в мач, който ще реши кой от двата отбора ще играе в Лига Европа на пролет.

 

„Аз не бих искал да кажа Базел по какъв начин ще играят. Ние ще си играем тази игра, която можем, Даваме си сметка, че ни чака труден мач срещу силен съперник. Мислим позитивно и искаме да играем напролет. Това наистина е важен мач, който ще донесе много престиж на клуба и отбора. Този двубой трябва да се изиграе на високо интелектуално ниво, за да постигнем успех. Базел също изиграха много добре мачовете си досега, затова очаквам и ние да изиграем един много добър мач. Тази рутина, която вече придобихме, се надявам точно в сряда да я приложим.

 

Те са в добра форма, но в крайна сметка, нашата форма също е добра. Искам отборът да изиграе един мач, който всички вие да запомните. Головете ще решат мача, аз лично мисля, че това ще е тактически мач между двата отбора. Базел знае какво ще загуби, ако не спечели в София, ние също. Така че не очаквайте мач, който ще минава на приливи и отливи, а ще е тактическа битка. Ние изиграхме много мачове, които бяха напрегнати, като този, така че не мисля, че напрежението ще ни окаже влияния. Вярно е, че ще има напрежение, но не вярвам да повлияе.

 

Футболистите най-много се забелязват, когато играят в Шампионската лига и тогава виждат качествата им. Зависи от характера на самия футболист, но при нас това, че чуждите отбори са обърнали внимание и поглед към тях, ги стимулира.

 

Базел подобри формата си, но ние сме друг отбор и се надявам да се противопоставим както трябва и да атакуваме така, както трябва. Така, както сме тръгнали да играем, видяхте, че бележим голове, затова мисля, че ще е добре пак да бележим голове в този мач.

 

Поработихме върху грешките в защита, анализирали сме обстойно тези мачове. Отборите, срещу които играем са висока класа и правим всичко възможно да чистим грешките и да направим така, че футболистите да предугаждат ситуациите", заяви българският специалист.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK