Бърнли

Скандалникът Бартън този път загази здраво

Джоуи Бартън отново се замеси в скандал.

Този път 34-годишният бивш английски национал е разследван от Футболната асоциация. Управата на английски футбол твърди, че халфът е нарушил правилата, забраняващи на професионалните футболисти да залагат на мачове.

Бартън е извършил нарушение на тези правила не един или два пъти, а цели 1260 пъти през последните 10 години – в периода от 26 март 2006 г. до 12 май 2016 г. Бившият футболист на Манчестър Сити, Нюкасъл, КПР, Олимпик (Марсилия), Бърнли и Рейнджърс е залагал на мачове и цели турнири, като залозите са обхващали широк спектър от предлаганите от букмейкърите услуги.

Джоуи Бартън напусна Рейнджърс през ноември, а през януари се очаква да се присъедини отново към Бърнли. В Шотландия той също беше наказан заради залози. Тогава Шотландската футболна асоциация го лиши от състезателни права за един мач, след като беше доказано, че е направил 44 залога между 1 юли и 15 септември 2016 г.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK