Етър Велико Търново

Етър стартира с цел Първа лига

С нов клубен шеф и нов старши треньор започна подготовка за пролетния полусезон „Етър“. След оттеглянето на Александър Нанков и Георги Василев, клубът вече е оглавяван от зам.-кмета на В. Търново проф. Георги Камарашев, а старши треньор е Станислав Генчев. Освен Илиян Киряков и Калоян Чакъров, той ще има и трети помощник – Мирослав Иванов-Деко, който също е юноша на „виолетовите“, а през 2015 г. игра в тима.

 

 

Целта първо място и влизане в елита категорично остава, увери новият председател на УС проф. Георги Камарашев, който влезе в съблекалнята и близо половин час разговаря с играчите, като им пожела успех през пролетта.

 

 

 

Единственият напуснал е халфът Николай Цветков – Демона, който е изявил желание да си тръгне и вероятно ще заиграе в „Нефтохимик“. Вчера клубът и Цветков се разделиха по взаимно съгласие. Всички останали играчи остават, включително и Петър Димитров, който не се яви на първата тренировка, тъй като е болен. 20 футболисти направиха първа тренировка в закритата зала.

 

 

 

Новият старши треньор Станислав Генчев едва ли ще влиза занапред в игра. „Имам голямо желание, чувствам се във форма, но просто няма как да съчетавам двете длъжности, тъй като треньорската професия изисква много време и сили. Ще търсим футболист за моя пост и ако намерим, спирам да играя редовно. Все пак имам картотека и ако има сериозни кадрови проблеми, ще влизам да помагам“, коментира Станислав Генчев.

 

 

Нови имена днес нямаше, но се очакват до края на седмицата. Водят се разговори с играчи на всички постове, но основно се търсят халфове и нападатели.

Лошото време и падналият сняг не позволяват нормални тренировки в домашни условия и се предвиждат два предсезонни лагера. Първият е от 16 януари, като днес ще се разбере дали ще бъде на „Царско село“ в София или на юг – в спортния комплекс в Сливен. Вторият лагер е от 6 до 16 февруари в Балчик.

 

 

 

Вече са договорени и контролните срещи. Първата трябваше да е на 21 януари срещу „Ботев“ (Враца), но едва ли ще се осъществи, тъй като врачани още не са започнали подготовка, а тепърва ще се разбере къде е лагерът на „Етър“. Сигурна е контролата на 24 януари срещу „Берое“, която ще е в Стара Загора. На 28-и пък етърци играят срещу „Ботев“ (Гълъбово). На 2 февруари е мачът им с „Розова долина“, като мястото ще се уточнява.

 

 

 

Четири мача им предстоят на турнира „Балчик къп“ от 6 до 16 февруари. В Балчик и Албена ще се проведе турнир с участието на 8 отбора. В „Балчик къп 2017“ ще участват „Добруджа“, домакинът „Черноморец“ (Балчик), „Ботев“ (Враца), „Витоша“ (Бистрица), „Добруджа“ и румънски отбори. Регламентът предвижда всеки участник да има по 4 мача – 3 в груповата фаза и един за разпределение на местата в крайното класиране.

 

 

 

 

„Предстоят ни 13 мача, в които се надявам да се представим добре и да се поздравим с Първа лига. „Етър“ няма намерение да отстъпва от първото място, надявам се футболистите да бъдат амбицирани и да влезем в елита. Доколкото съм запознат с подготовката на бюджета на Община В. Търново за 2017 г., сумата, с която общината субсидира клуба, е удвоена и става 150 000 лв. Ще се търсят и други възможности. Ако кампанията ни е успешна и влезем, ще трябват нови инвестиции, тъй като стадионът трябва да се приведе по други изисквания, но тези въпроси ще бъдат решени. Нека първо извоюваме мястото си в елита, вярвам, че ще успеем“, коментира проф. Георги Камарашев.

Sport-vt.com

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK