Спартак (Варна)

Извадиха ФК Спартак Варна от Трета лига

ФК Спартак Варна бе изваден от Трета лига – Североизточна група днес. Решението бе взето от Спортно-техническата комисия на ЗС на БФС (Варна) и е според член 24, алинея 1 от наредбата за първенствата и турнирите.

 

На ФК Спартак е присъдена втора служебна загуба с 0:3 за неявяване на мач по неуважителни причини, този път срещу Кубрат. Първата такава загуба на варненци бе за неявяване на двубоя в Балчик в началото на декември миналата година.

 

В член 24, алинея 1, е записано следното: „При първо неявяване на отбор на терена за мач по неуважителни причини, на същия се присъжда служебна загуба с 0:3, отнемат му се три точки и се нанася глоба от 600 лева. При второ подобно неявяване на същия обор на терена за мач по неуважителни причини, на същия се присъжда служебна загуба с 0:3 и се премества в по-долна група (по низходящ ред), без право на доиграване на сезона в групата, в която е бил.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK