Уест Хем Олимпик Марсилия

Пайе разкри защо си тръгна от Уест Хем

Плеймейкърът на Марсилия Димитри Пайе разкри причината, която го е накарала да си тръгне от Уест Хем. Френският национал направи много силен сезон за „чуковете” през миналата година, но през зимата отказа да играе и тренира под ръководството на Славен Билич, настоявайки да бъде продаден в Марсилия.

 

„Начинът, по който подхождахме към мачовете, дефанзивната система не ми харесваше. Може да се каже, че ме притесняваше, да. Мачовете не ми носеха никаква наслада. С формация 5-4-1 пред нашето наказателно поле можеше да имам цялата свобода на света, но пак беше трудно да изразявам себе си.

 

Имах връзка с Марсилия и най-вече с Руди Гарсия, който има философия, която познавам добре. Изборът беше бърз. Ако бях изчакал 6 месеца, щеше да изгубя 6 месеца.

 

Имаше един мач с Уест Хем срещу Хъл Сити, които спечелихме с 1:0, а те удариха гредата 4 пъти. В съблекалнята всички се радваха, но играч на мача беше гредата. Помислих си, че няма как да се развия в такава среда. Точно обратното, рискувах, регресия и имах нужда от ново предизвикателство”, разкри Пайе.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK