Ботев Пловдив

Ботев изчисти вътрешния си дълг

С добра новина зарадваха феновете на Ботев от ръководството на клуба. „Жълто-черните“ бяха в процес на преструктуриране и изчистване на вътрешнофирмената задлъжнялост, като дългът ТЦ ИМЕ беше в много големи размери и тежеше като воденичен камък на клуба. Това бе и една от причините Георги Самуилов да се оттегли. Според Пловдивнюз президентът Ангел Палийски вече е взел документ, който показва, че Ботев няма дългове.

 

 

Все пак „канарчетата“ имат текущи задължения, но те не са в големи размери и няма да пречат на развитието на клуба и на лиценза за евротурнирите, към които Николай Киров и играчите му ще опитат да стигнат през турнира за Купата на България и чрез бараж в първенството.

 

 

За днес е насрочено Общото събрание на акционерите, на което ще присъстват представители на Сдружение „Ботев“ и на досегашния собственик на 39% от акциите ТЦ ИМЕ, след което се очаква добрите новини да бъда официализирани.

 

 

След това събрание акциите на Ботев ще бъдат свободни и без тежести за евентуални нови собственици.

Меридиан мач

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK