Майнц 05 Ботев Пловдив

Майнц търси купувач за Неделев

Последният българин, който рита в Бундеслигата - Тодор Неделев, най-вероятно ще бъде продаден през лятото. 

Това става ясно от материал в авторитетното издание „Кикер" за футболистите, които играят като преотстъпени от „Майнц 05" през този сезон. Неделев рита под наем за пловдивския „Ботев". Офанзивният футболист има договор и за следващия сезон с „Майнц 05". 

Според „Кикер" обаче оставането му в германския клуб е много малко вероятно. Като причина за това е посочено изпадането на втория тим на „Майнц 05" в 4-а лига. Неделев няма право да играе в това ниво. Така отпада вариантът българинът да рита за „Майнц II".

„Там Неделев поне можеше да набира игрова практика на прилично ниво", пише „Кикер".

При така очерталата се ситуация „Майнц 05" най-вероятно ще се ориентира към продажба на българина. Така ще може да бъдат избити част от парите, които са били вложени в него. Нов наем ще е твърде малка компенсация за „Майнц 05" и съответно едва ли ще се стигне до подобен вариант.

В същото време стана ясно, че от „Ханза" вече са провели разговор с Павел Дочев, пише „24 часа”. 

Според „Остзее цайтунг" спортният шеф Рене Шнайдер се е срещнал с българския треньор в понеделник. Дочев е фаворит да замести Кристиан Бранд в третодивизионния немски тим.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK