Ботев (Нови Пазар)

Спряха правата на капитана на Ботев (Нови пазар) за една година

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Варна на свое редовно заседание от 29.08.2017 г. разгледа провиненията на футболистите от кръг в III кръг на Североизточната трета лига.

 

 

 

За получени жълти картони с „предупреждение“ са наказани 29 футболисти. Разгледан беше и казусът с провинението на капитана на „Ботев“(Нови пазар) Петър Петров от срещата във втория кръг със „Суворово 1“. Както вестник „Шуменска заря“ тогава писа в началото на второто полувреме след успешен шпагат извършен от Петър Петров главния съдия Мартин Великов от Варна свири нарушение и вдига жълт картон на Петър Петров. Капитана на „Ботев“(Нови пазар) заедно с още няколко свои съотборници оспорва бурно решението на рефера и с ръце дори го и подбутва – за което веднага получава червен картон. Дисциплинарната комисия след като изслуша всички заинтересовани длъжностни лица – ръководители на отборите, съдии, охрана и т.н. взе следното решение: Спира състезателните права за 1 година считано от 19.08.2017 г. на Петър Петров – „Ботев“(Нови пазар) на основание чл. 25 от Дисциплинарният правилник. 

 

 

 

 

Чл. 25 гласи: За нарушение, за което е предвидено отстраняване от футболен мач с червен картон – било то санкционирано от съдията или впоследствие установено по надлежен ред, включващо нанесен удар на едно или повече длъжностни лица, си налага наказание споране на състезателните права за срок от 1 (една) година, считано от датата на нарушението и глоба в размер на шест хиляди лева.. Наказанието може да се обжалва пред ЗС на БФС-Варна до 06.09.2017 г.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK