Спартак (Плевен)

Неприятно, но факт! Спартак (Плевен) се разпадна

Мъжкият отбор на Общински футболен клуб Спартак (Плевен) вече е без старши треньор и футболисти. Тази вечер наставникът Бойко Цветков оповести, че напуска отбора, в който са останали само 8 от футболистите му. 

"Причината е финансова. Част от футболистите не са получавали възнаграждения си за месец юли. Всеки ден слушаме обещанията на спонсора Иван Динов, че на следващия ден всички ще си получат заработените суми. Сценарият се повтаря с месеци. Поне да ни бе обяснено, че има финансови затруднения и след време всичко ще се оправи. Тези всекидневни обещания обаче разсипаха колектива. Заради тях през последния месец въобще не сме водили нормален тренировъчен процес. Днес се явиха само останалите до последно 8 футболисти (другите са си тръгнали вчера), но минималните суми, които получиха накараха всички, включително и мен, да сложим край на тази гавра. Извършената с нас можем да я преглътнем, но подигравката с името на Спартак (Плевен) вече е прекалено. Не желая да участвам в погребението на Спартак“, категоричен е Цветков. 

Той е уведомил спонсора за станалото тази вечер. "След като му казах, той ме обвини, че не мога да накарам футболистите да тренират. Какво да кажа … вие преценявайте случая. 8-те момчета, които останаха, също ги боли за Спартак (Плевен). Те искат утре да отидем при кмета за да се търси начин за разрешаване на проблема“, каза още Бойко Цветков. 

При тази ситуация не е ясно дали в неделя Спартак ще играе домакинския си мач от 8-ия кръг на Северозападна Трета лига срещу Левски от град Левски. За да се избегне евентуална служебна загуба, напълно възможно е плевенчани да излязат с юношите.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK