Ливърпул

Клоп: Нямахме друга опция освен да продадем Коутиньо

Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп призна, че клубът е направил всичко възможно, за да задържи Филипе Коутиньо, но в крайна сметка се е стигнало до там, че „червените” са нямали друга опция освен да сключат сделка с Барселона на стойност €160 млн.

 

„Нямахме друга опция. Ако някой трябва да е гневен и адски разочарован в този случай, това е мениджърът на клуба, защото играчът си заминава. Но аз не съм гневен, защото знам, че опитахме всичко възможно да убедим Фил да остане тук и да продължи с нас.

 

Това беше негова мечта и е истина, че той напусна Ливърпул за единствения друг клуб, за който би играл и ние трябваше да приемем това. Клубът се бори до последната секунда и опита всичко.

 

Щеше да е много трудно, ако бяхме казали „виж, това е твоят договор, трябва да останеш тук” и да го използваме през втората част от сезона.

 

Не е нужно да го заменяме. Това, което трябва да направим е да израснем. Играем фантастичен футбол без Фил. Не искам да звуча неуважително, защото наистина го харесвах, но трябва да продължим напред. Имахме фантастични мачове с него и не толкова добри с него.

 

Оглеждаме се през този трансферен прозорец, но няма да правим откачени неща”, заяви Клоп.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK