Етър Велико Търново

Почетоха Трифон Иванов за годишнината от смъртта му

Две години се навършиха днес от преждевременната кончина на една от легендите на „Етър“ и националния отбор Трифон Иванов. „Железният“ защитник почина на 13 февруари 2016 г., в последните години той бе председател на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново.

 

 

Почетен кът пред официалния вход на стадион „Ивайло“ подготвиха днес от ОП „Спортни имоти и прояви“. В него са изложени виолетовият екип на Трифон Иванов от „Етър“ и фланелката му с № 3 от националния отбор, с който той изигра 76 мача. В къта има и виолетов шал с емблемата на „Етър“ с надпис: „Трифон Иванов – завинаги един от нас!“.

 

 

Запалена свещ и цветя има още на масата, разположена точно под паметната плоча на Трифон Иванов. Тя бе открита преди година по повод на първата годишнина от смъртта му, като тогава на церемонията присъстваха майка му леля Маринка, кметът на В. Търново Даниел Панов и едната от дъщерите му. Ежегодно в старата столица се провежда и футболен турнир за деца на името на Трифон Иванов, а Общината учреди награда за най-проспериращ млад футболист в негова памет.

Sport-vt.com

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK