Левски

Левски взели 7-те нови с парите от Мапуку

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов зая­ви, че с парите от продажбата на Жуниор Мапуку сините са избили разходите си по привлича­нето на 7 нови попълнения. Клу­бът взе централния защитник Аймен Белаид, левия бек Афонсо Фигейредо (под наем от Рен), халфовете филипе Нашименто (взет за 200 хиляди евро от Ди­намо Букурещ) и Кали Тиам (под наем oт МТК), крилото Паулиньо и нападателите Стани­слав Костов и Ривалдиньо. Ма­пуку бе продаден на китайския втородивизионен Шъдзяджуан, а за правата му на „Герена" ще получат 500 хиляди евро.

 

"При­ходът от трансфера на Жу­ниор покрива разходите за се­демте нови. Привличането на попълненията няма нищо общо с лиценза на клуба. Надявам се, че с взимането на толкова хора ще се погледне от друга свет­лина - като положителна изява, показваща амбициите на Лев­ски. Не крием, че искаме да има­ме успех в турнира за Купата на България и шампионата. Взи­мането на новите не трябва да буди притеснение. Ръковод­ството полага достатъчно усилия задълженията да бъдат обслужвани, търсим варианти и за по-големи решения. Дълго­вете се топят, за изминалата календарна година успешно сме управлявали задълженията", ка­за Иванов.

 

Той коментира и репликата на напусналия мениджър Асен Букарев, който заяви, че "в Лев­ски се лъска изгнила ябълка". "Та­зи фраза ме изненада. Не раз­брах контекста, в който тя се появи. Левски полага много уси­лия да се върне в шампионска форма. За Дания не знам, но в Левски няма нищо гнило. Обста­новката е спокойна. Оставка­та на Асен не е предизвикала ня­какво сътресение или проблем. Ние активно не търсим човек за негов заместник. Ще имаме достатъчно време да преми­слим подхода по назначаването на такъв човек", добави Ива­нов.

 

 

Шефът коментира и целите пред тима:

 

"Спечелването на купата е далеч по-реалният шанс. За шампионата се надя­вам да покажем добра игра и не­щата да се поразместят. Дал­еч сме от това да сме приклю­чили в първенството. Надявам се да допринесем то да бъде много по-интересно. Срещу Бо­тев искам да видя отбор, кой­то ще се хареса на феновете и ще победи. Надявам се да пока­же, че в Малта е свършена до­ста работа, както и че новите трансфери ще допринесат за постигането на целите. Всяка новина по темата е предпо­следна. Привличането на Кали Тиам бе възможност да подси­лим отбора на позиция, която треньорът искаше. Повече футболисти не гледаме", каза Иванов.

 

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK