Левски

Лех познан пожела Давид Яблонски

Полският Лех Познан проявява сериозен интерес към централния защитник на Левски Давид Яблонски. Преговорите между чешкия бранител и ръководството на сините за нов договор в момента не се развиват гладко. Контрактът на Давид с клуба изтича през лятото и от Нова година той ще може да преговаря с друг клуб, след което да премине в него като свободен агент. Една от причините все още да няма подписан договор между Яблонски и Левски е, че полският Лех Познан е отправил оферта към защитника, съобщи Дарик радио. Поляците на два пъти са пращали скаут да наблюдава мачове на Левски и играта на чешкия централен бранител. От Лех са готови да му дадат по-добра заплата, но ако не плащат трансферна сума за правата му. В момента седемкратният шампион на Полша се намира на седмо място в местната Екстракласа.

 

Отделно от това преговорите между сините и защитника за нов контракт са далеч от финализиране и заради факта, че Давид бе осъден на 18 месеца условно и глоба за манипулиране на мачове в родината си. Той ще обжалва, но ако не спечели, може да получи сериозно наказание от фИфА. Левски вече застана зад футболиста и заяви, че ще го подкрепи. Същото сториха и привържениците на сините.

 

Самият Яблонски не крие желанието си да продължи да носи синия екип. Всичко обаче е въпрос на преговори и до стигане на разбирателство в тях. При оправдателна присъда към 27-годишния Давид ще се появят и други клубове освен Лех Познан, които да го пожелаят в редиците си.

 

Чехът пристигна на "Герена" в началото на 2017 година. Досега той е носил синята фланелка в 62 мача във всички турнири, в които е отбелязал 12 гола.

 

Освен с него Левски трябва да реши ситуацията и с Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. С тях също се преговаря за удължаване на договорите. Кабрал е обвързан с контракт до лятото. В този на Цветкович пък има опция за удължаването му до средата на 2020 година.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK