Кариана (Ерден)

И от Кариана скочиха на съдиите

Президентът на Кариана Милан Йосифов изрази възмущението си от съдийството във Втора лига с официално писмо до БФС. 

 

Кариана загуби от Царско село с 1:2 в последния кръг главно заради отсъдената дузпа в полза на съперника. 

 

Както е известно, преди няколко дни това стори и кметът на Поморие. 

 

Публикуваме отвореното писмо без редакторска намеса:

 

 

ДО БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

ДО СЪДИЙСКА КОМИСИЯ НА БФС

ДО МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ                     

 

 

О Т В О Р Е Н О  П И С М О                               

 

 

 

Уважаеми ръководители на българския футбол!

 

 

Обръщам се към Вас, защото положението е нетърпимо! Ситуацията ескалира след последния ни мач у дома срещу “Царско село”. “Кариана” загуби 1:2 с гол от дузпа в 65-та минута. Убеден съм, че нарушение на Николай Дичев срещу  Георги Минчев НЯМАШЕ! Срещата я гледах точно зад вратата, от вишка с добра видимост, и вярвам на очите си! Главният арбитър Димитър Димитров търсеше повод да подпре “съперника”. През второто полувреме обърна свирката. Не може за едно “ОХ” и “АХ” да дадеш дузпа. Съдията не трябва да определя изхода от даден мач. Съдиите са зависими от футбола, а не футболът от съдиите! Доста време съм бил рефер в долните дивизии и нещата са ми пределно ясни!

 

 

 

Не за първи път “Кариана” си пати от отсъжданията на дадени хора, които смятат, че са господари на терена. Не съдиите са важните, важните са футболистите! Кажете ми, как да мотивирам момчетата да се борят и да печелят, като други не им позволяват да берат плодовете от труда си! ФК “Кариана” от село Ерден, подчертавам - от село Ерден, гледаме професионално на тази велика игра!

 

 

ФК “Кариана” е изряден към Футболния съюз. “Кариана” се финансира лично от мен и от бизнеса на семейството ми, а не от община или неясни фирми и задкулисни схеми! Само и единствено любовта ми към футболната игра е причината да има “Кариана” в Професионалния футбол! Господа от БФС и Съдийската колегия – вземете мерки. Призовавам Ви – нека хората, отговорни за футбола в нашата страна, да поемат отговорност и да позволят на клубовете да играят честно и почтено! ФК “Кариана” не е единственият клуб в България с особено мнение към съдиите. “Локомотив” /София/, “Арда” /Кърджали/, “Локомотив” /Горна Оряховица/ и “Поморие” вече изразиха негативното си мнение за тях! Трябва ли да се стига до ситуация, като в Гърция – президент да нахлуе на терена с пистолет ?!

 

 

 

Не случайно нервите на бившия треньор на “Кариана” Атанас Джамбазки не издържаха и той нахлу на терена да търси саморазправа със съдията на мача със “Струмска слава” /Радомир/. И там победата на гостите дойде от фал, след спорно нарушение в края на мача. Не оправдавам постъпката му, но тя е плод на чужди грешки. Стига грешки в българския футбол! Оставете нещата да се решават на терена от футболистите на двата отбора! С уважение: Милан Йосифов, Президент на ФК “Кариана” 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK