Хитрино

Хитрино - скритият фаворти на Североизток

Кой ще е най-големият съперник на Спартак Варна за първото място в Североизточната Трета лига напролет? Това е основният въпрос в битката в групата. Това не е Суворово, за който се знае, че няма пари за Втора лига, а... Хитрино. Отборът може и да е от село, но в момента разполага с най-големия бюджет, става ясно от изявление за "Петел" на треньора на Ботев Нови Пазар Радостин Димов.

 

"В събота ни чака тежко гостуване на Хитрино, защото на практика останахме без отбор. Имаме наказани и много контузени. А и Хитрино гони най-високата цел. Имат спонсор, собственик на плантации лавандула, който им е осигурил 200 000 лева за този сезон. Казал им е, че ако влязат във Втора лига, може да им дава по 600 000 - 700 000 лева годишно. Неслучайно в момента правят и ремонт на стадиона си, който до лятото трябва да отговаря на всички условия на БФС за професионален футбол", заяви за "Петел" Радостин Димов.

 

Както е известно, през миналия месец Спартак завърши 3:3 с Хитрино в Шумен.

 

След 13-ия кръг в Трета лига - Североизточна група двата отбора, както и Ботев Нови пазар имат по 26 точки, с три по-малко от лидера Суворово.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK