Клуб от трета лига плаши с напускане заради съдиите

Клуб от Трета лига заплаши да напусне първенството на североизток заради съдийството. От Ботев Нови пазар са бесни от решения на Дисциплинарната комисия към ЗС на БфС-Варна.

 

Футболистите, които получиха червени картони в срещата с Тополи, бяха сурово наказани.

 

Главният съдия Борис Попов показва по 2 жълти картони - равняващо се на червен картон, на Йордан Миленов и Николай Илиев-Пурата при резултат 0:0. Според състезателите и ръководството на Ботев Нови пазар капитанът на отбора Йордан Миленов е оспорил решението за корнер на рефера Борис Попов. За това наказанието му от Дисциплинарната комисия е лишаване от състезателни права за 3 срещи. Наказанието на Николай Илиев-Пурата е също за оспорване решението на рефера. Наказание получи и треньорът на Ботев Нови пазар Радостин Димов -забрана да ръководи отбора за 2 срещи и финансова санкция от 250 лв.

 

 

 

Потърсен за коментар, наставникът каза: "Да, наистина влязох на футболния терен в село Тополи, но след груб фаул срещу наш състезател и започнало масово сбиване между футболистите. Не е ли нормално да се влезе и да се укротят страстите на състезателите, преди да са станали още по-грозни сцени и неприятности? Аз отидох да ги разтърва нашите момчета да не правят панаири. Тогава реферът вече се чудеше какво да направи, защото, повярвайте ми, беше яко оплескал мача. Казах му: "Свири край на мача, че тука ще стане нещо непредвидено". Той ме послуша и даде край на мача. Какво лошо съм направил, след като съм навлязъл на терена? Само аз ли влязох? Ама наказанието е само за мен. Нямам коментар на ситуацията. Решенията на Дисциплинарната комисия при ЗС на БфС-Варна за мен са тенденциозни, с което ни убиват желанието за по-предно класиране в групата, каза Радостин Димов.

 

Футболисти и ръководители са още no-крайни, че това решение на Дисциплинарната комисия може да доведе до прекратяване на участието на отбора в Североизточната трета лига, решение за което може да се вземе още преди срещата с Хитрино, която трябва да се играе в събота от 14:00 часа на градския стадион "Панайот Волов" в Шумен.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK