Суворово

Треньорът на Суворово с уникално постижение

Уникално - треньорът на Суворово Мартин Христов зимува на върха в... две първенства! Освен че е начело на третодивизионния клуб, той е и наставник на юношите на Черно море до 19 г. И Суворово, и варненци са лидери в своите шампионати - Трета лига и Елитната юношеска група. Христов, който вчера навърши 38 години, говори за ситуацията в Суворово, къде-то работи в треньорски тандем с Живко Бояджиев.

 

 

"Като финанси ние сме някъде в средата на нашето първенство. Но с течение на шампионата си повярвахме, че можем да сме първи. Цели нямаме, вътре в отбора си ги поставяме сами и се ползваме с пълната подкрепа на кмета Павлин Параскевов. Има някои момчета, които работят нещо странично, а футболът им е само за удоволствие. Други пък играят за пари, за тях са важни премиите. А от трета страна сме взели юноши на Черно море, които са жадни за развитие и изява. Успяхме малко да променим мисленето на по-опитните и придобихме облик, който носи добри резултати. Дори сме на полуфинал за Купата на Аматъорската лига. Момчетата се амбицираха и 6 този турнир, като се освобождаваха от работа, за да играят. Парите ни са малко, но няма никакво забавяне Стадионът и базата са страхотни, имаме и помощен терен и отлични съблекални. Всичко това привлича играчите към Суворово. Ние обаче нямаме финансовия ресурс за Втора лига", каза Мартин Христов пред sportal.bg.

 

Бившият халф на Спартак Вн Живко Бояджиев пък работи в екип с Христов. Бояджиев се изгражда като футболист във вече несъществуващия феърплей Варна - първият частен клуб у нас (1992-2004 г.), като през 2000 г. Бояджиев е тран-сфериран в Славия.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK