Загорец

Загорец е за пример

Загорец Нова Загора вече 4 сезона има константно присъствие в челната тройка на Югоизток. Възходът на клуба започва с ангажирането на настоящия старши треньор Мирослав Миндев през 2014 г. Бившият нападател на Сливен превръща Загорец в доста солиден тим, който има няколко опитни фигури. Лидерите на терена са други ексиграчи на сливналии - вратарят Евгени Караманов (32 г.) и халфът и капитан Коста Янев (35 г.), който бе футболист и на ЦСКА (2009-2012). През миналия сезон новозагорци завършиха 2-ри, през 2016/17 г. бяха първенци, а през 2015/16 г. - 3-ти.

 

Загорец разполага със солиден бюджет за Трета лига, като се издържа от общината и президента Даниел Кирчев. Тимът се отличава с това, че провежда всекидневен тренировъчен процес.

 

"Като качество на състава имаме възможност да играем във Втора лига, по никакъв начин не отстъпваме на отборите от долната половина", казва треньорът Мирослав Миндев.

 

Той е и треньор в школата на Сливен, който вече не развива мъжки футбол. Президент на клуба все още е Йордан Лечков. "Мъжки футбол в Сливен няма. Имам наблюдения върху дечицата, но не виждам как ще се случи нещо. Всичко е оставено на Данчо Лечков, който няма силите да издържа мъжки отбор, а и няма кой да помага. Общината не е ангажирана. Засега не виждам изход от тази ситуация. В града изобщо няма и някакъв организиран спорт - дали баскетбол, дали волейбол. Даже искаха да закрият ансамбъла за народни песни и танци. Под всякаква критика е ситуацията. Преди десетина години в елита биехме ЦСКА и Левски, но тогава се объркаха нещата и с финансите, и не само. Няма изгледи за пробуждане", казва Миндев.

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK