Черноморец

Бургас дава 30 бона за 100 години Черноморец

Общинският съвет в Бургас гласува да бъдат отпуснати 30 хиляди лева от градския бюджет за 2019-а година за тържествата по случай 100-годишнината от създаването на ФК Черноморец (Бургас).

 

Най-старото бургаско спортно дружество догодина ще отбележи един век от създаването си, като са планирани поредица от събития, които трябва да се обезпечат. Въпросната сума е доста малка за мащаба на събитието, а от Инициатнивния комитет „100 години Черноморец (Бургас)“ са открили вече и дарителска сметка.

 

По-рано, по време на вчерашната Общинска сесия съветникът от ГЕРБ Калояна Живкова предложи фестивалът на пясъчните фигури през 2019-а година да бъде на тема футбол. Скулпторите трябва да направят фигури на известни футболисти от България и света, както и на незабравими моменти от мачове. Идеята е по този начин да бъде отбелязана отново 100-годишнината на Черноморец (Бургас).

 

В момента представителният отбор на акулите е в Третото ниво на българския футбол, като заема 5-о място в Югоизточната дивизия след есенния дял.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK