ЦСКА

Трансферният списък на Ел Маестро е готов

Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро ще има водеща роля в зимната селекция. Той е направил няколко предложения за нови попълнения на почти всеки пост с изключение на върха на атаката. Ел Маестро е дал списъка си през миналата седмица, когато се е провела голяма среща на ръководството. На нея са присъствали всички отговорни фактори в клуба. Били са обсъждани и други футболисти, които са наблюдавани от скаутите на клуба през есента. Ел Маестро е имал предложения и за лятната селекция, като всеки един от играчите е бил привлечен с изричното му съгласие.

 

 

Сред обсъжданите имена във вторник са били двамата шведи от Сундсвал – вратарят Вилям Ескелинен и бранителят Ерик Бьоркандер. Те обаче на този етап не са приоритетни цели за Ел Маестро, макар че ситуацията около тях може да претърпи обрат. Самият треньор заяви в интервю, че е доволен от наличните играчи на тези два поста.

 

Представители на ЦСКА-София са гледали Ескелинен и Бьоркандер в началото на декември при гостуването на АИК Стокхолм (0:0). С равенството Сундсвал отлага шампионските празненства на АИК, който си подпечатва първото място едва в последния кръг. Ескелинен и Бьоркандер са играли много силно в срещата. Впоследствие хора от ЦСКА-София са пътували още веднъж до Швеция. Те са водили преговори с ръководството на Сундсвал за стража Ескелинен, като поставената му цена от шведите е била 500 000 евро. Бьоркандер пък става свободен агент от 1 януари.

 

 

"Армейците" не планират мащабна селекция през зимата, като се очаква да привлекат двама или трима нови. Шансовете за входящ трансфер на Тодор Неделев намаляват. Той е желан още от Лудогорец и клубове от чужбина.

 

 

На “Армията” искат поне едно от новите им попълнения да е млад български футболист. ЦСКА-София държи под наблюдение 5-има играчи от родното първенство, които отговарят на този профил. Част от тях са били предложени от Ел Маестро.

 

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK