Хебър (Пз)

Ники Митов си писа "Много добър" в Хебър

Старши треньорът на Хебър Пазарджик Николай Митов сам си писа „Много добър" за работата начело на тима, който е лидер в Югозападната Трета лига. Той пое тима в движение, след като бе освободен от елитния Септември Сф.

 

"Като цяло съм доволен от показаното от отбора през този първи дял на шампионата и по-специално визирам периода, след датата на която поех Хебър. Оценката ми за резултатите няма как да бъде различна от много добра на фона на 7 победи и 1 равен мач. Казано иначе, ние почти взехме възможния максимум. Когато поех отбора, разликата от Оборище беше 2 точки за нас. Толкова беше и авансът ни спрямо Пирин Разлог. Вихрен Сандански пък бяха на 6 пункта от Хебър, но предстоеше директен двубой в Пазарджик. Взехме всичките дербита - у дома и навън, и ще бъде несериозно да кажа, че не съм доволен от момчетата. От тяхна страна имаше уникално старание и те се вложиха на максимум", каза Митов пред plovdivderby.com.

 

"Да, тези 7 точки аванс пред Оборище са и много, и малко като преднина. Доколкото знам, преди година по това време Хебър е бил на 7 точки от тогавашния есенен лидер ЦСКА 1948, но в един момент всичко е било решено в прекия двубой, след като преднината на столичани е била сведена до 3 точки. Така че тези 7 точки за нас в момента съвсем не ме успокояват. Ще стана спокоен, когато и математически Хебър бъде недо-стижим в класацията и вземе предсрочно визата за Втора лига", добави Митов.

 

 

"Аз съм реалист и ви казвам, че имаме още много работа. Това, което искам да виждам от Хебър, е да бъде отбор, който да е готов на 100% за Втора лига и после като сме там, да нямаме притеснения дали ще останем в групата, или не. Амбицията ми е да направя Хебър такъв, какъвто беше едно време, когато аз играх в него. Тогава съперниците на чужд терен ни се молеха да завършим равен с тях. Сега по време на зимната пауза ще  се опитам през на селекцията да направя нужните корекции. Защото, когато имаш цели, трябва да си с по-дълга скамейка. Ще се натрупат картони, последният мач показа, че не сме застраховани и от тежки контузии. В същото време това е добре за самите футболисти, за да може да ги държим нащрек. Аз съм им казвал, че за мен няма титуляри и резерви. И когато някой бъде заменен, този, който влиза на негово място, трябва да не показва по-слаба игра от стартиралия в срещата състезател, за да няма пропадане в играта. Принципно за мен смяната на футболистите през 6 месеца е пилеене на време и ресурси. Освен че няма гаранция на какви хора ще попаднеш, се губи и страшно много време в изграждане на отбор. За момента новите попълнения са три. За мен е било винаги приоритет още на първата тренировка да имам всички футболисти, с които ще работя в подготовка, а не да ми се влачат в хода на този процес. Предполагам, че на 10-и, когато се съберем за старт на подготовката, всички нови попълнения ще бъдат в отбора и повече няма да говорим за селекция в движение, а ще се концентрираме върху тренировъчния процес", добави Митов.

 

 

 

Относно финансирането на клуба той отчете: "По отношение на заплащане и срокове Хебър е отличник и може да бъде образец за много отбори в професионалния футбол. Как-вото е казано, винаги се изплаща на дата. Това са много важни неща, защото дават на футболистите едно спокойствие и те от там насетне трябва да мислят само за футбол и за представянето си на терена", завърши треньорът.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK