ЦСКА

ЦСКА се отказва от Байду заради паспорт

ЦСКА на този етап се отказва от желанието си да привлече Ишмаел Байду от Септември, научи „Меридиан Мач“. Причината е, че футболистът от Гана няма европейски паспорт, което може само да задълбочи проблемите на отбора с играчи извън Европейския съюз. Известно е, че и в момента на „Армията“ има петима чужденци, които не са от ЕС, а в групата за мачовете могат да попадат само по трима. Поради тази причина Енрике Рафаел и Евандро оставаха извън разширения състав за мачовете, което в крайна сметка може да демотивира бразилците. От клуба пък правят сериозни постъпки да изкарат български паспорт на защитника Жеферсон, което може донякъде да облекчи ситуацията.

 

Самият Нестор Ел Маестро е харесал 20-годишния Байду и е настоял да го има в състава си. Той обаче се е съобразил с обстоятелствата и се е съгласил, че в момента бързият халф няма как да му бъде от полза. Преди време от Септември обявиха, че цената на Байду е 1 милион евро, но реално той струва много по-малко. Въпреки това ЦСКА ще продължи да следи изявите на футболиста на Септември и сигурно ще го привлекат, когато разрешат проблема си с квотата на чужденците.

 

По този начин ЦСКА ще вземе само Здравко Димитров от Септември. Крилото със силен ляв крак трябва да пристигне на „Армията“ още пред зимата. Той обаче няма как да се пребори за титулярно място при „червените“ и вероятно ще бъде преотстъпен веднага или ще бъде оставен да доиграе сезона в Септември..

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK