Ботев (Ихтиман)

Играч на Ботев (Ихтиман): Останахме без заплати, треньорът се пише в групата, за да взима двойна премия

Вече бившият футболист на Ботев (Ихтиман) Росен Танев коментира пред Sportal.bg ситуацията в отбора и разкри доста неприятни истории.

 

 

“Всички играчи на Ботев (Ихтиман) останаха без заплати за празниците. Това не е нормално. Да се прибереш вкъщи при семействата си и да няма какво да оставиш на масата. Заплатите се дават избирателно. Има момчета, които не са взимали заплати по 5,6 месеца, като Николай Петков, Димитър Тодоров и много други, които през изминалата година ставаха и си тръгваха от отбора, защото трябваше да почнат да работят, за да изкарват пари. Заплатите се криеха по джобовете, докато тренираме. Цялата схема я прави Валери Свиленов, който е треньор на отбора и човек, който разпределя заплати, премии и всичко останало. Нали се сещате къде отиват парите, след като не ги дава на момчетата”, заяви Танев пред Sportal.bg.

 

“Не трябва да се случват подобни неща. Това е абсурдно. Хората, които останаха в отбора, а те са 5,6 човека, са взели половин заплата за ноември, аз даже за октомври не съм взел, а други за шест месеца назад. Да не говорим, че треньорът Свиленов се пише 18 човек в групата всеки мач, за да взима двойна премия”, добави още той.

 

Опитният футболист разкри и къде ще продължи кариерата си, след като вече официално не е част от Ботев (Ихтиман).

“Имах разговор и среща с Васил Русаков и Радостин Джогански, с които се разбрахме да помогна на Велбъжд. Това за мен е втори период там и останах очарован от всички от домакина до президента. Срамота е отбор с такава история да играе в Трета лига”, завърши Росен Танев.
Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK