Локомотив София

Локомотив София няма нито стотинка задължения

Собственикът на Локомотив София Иван Василев обяви, че клубът няма нито стотинка задължения, но призна, че резултатите на футболния терен са трагични. Бизнесменът е категоричен, че повече няма да търпи футболисти, които не играят със сърце за емблемата. Василев допълни, че ако има недоволни от неговата работа, е готов да напусне на 1 юни. Вчера Локо Сф започна подготовка за пролетния дял, а Василев даде пресконференция. "Измина една тежка и много лоша година за нашия клуб. Като собственик не съм доволен - загубихме бараж. Един есенен полусезон, в който бяхме под всякаква критика. Нямаше го локомотивския дух, нямаше нужното себераздаване и резултатите ги виждате. Ние като ръководство решихме, че с някои момчета, които не се представят добре, не дават всичко от себе се и се пишат големи локомотивци, но си гледат личния интерес, да се разделим", каза бизнесменът.

"Локомотив е на 11 точки от трето място. Това не значи, че няма да се борим. Играем винаги за победа. Обичам да съм победител. Какво ще дойде, е друга тема. Искаме да изградим добър отбор, който догодина да се бори за Първа лига. За тази цел трябва много голяма дисциплина. Локомотив е най-чистият клуб в България. Няма една стотинка задължение към НАП, НОИ, служители и футболисти. Всичко е изплатено. Това говори, че е един сериозен клуб. Локомотив е много сериозна структура. 54 човека работят в клуба. Искам да видите колко са осигуровките и заплатите. За какви суми става въпрос", каза Василев, като обвини определени хора, че пречат на клуба. "Има няколко човека, които вредят на Локомотив София. Нека дойдат на 1 юни и ще им дам клуба. Но да не се откажат. Знаете какво беше преди четири години и какво е сега. Да, имаме лоши резултати, това е факт, но дали мислите, че ние сме хората, които искаме лоши резултати?

Моят син каза преди малко на футболистите: "Не забравяйте в коя съблекалня сте и с каква емблема сте на гърдите!". Това е най-големият проблем. Защото идват тук, за да ги направим футболисти, и се махат. Това е голата истина. За съжаление казвам неща, които не исках, но мен ме боли. Аз съм локомотивец. Аз съм един от вас. Не съм някой баровец, а съм работник. Имам фирми, но работя. Нищо не ми е дадено. Издръжката на Локомотив е голяма. Даваме си парите, но за съжаление няма резултати. Сега се опитваме да оправим грешките. Хора, които нямат сърце, повече няма да стоят в съблекалнята. Казах им, че мъртви души няма да се държат и да тровят обстановката. Ако сме заедно, ще бъдем силни. Ако почнем да правим щуротии, на 1 юни съм готов да се откажа. Да, допуснал съм грешки, самокритичен съм, но няма откъде да вземем футболисти, каквито искаме. Ще ви покажа списъка за селекция. Казват, че чакат за чужбина и идват в последния ден на подготовката. Ние да не сме гара разпределителна и да ги правим футболисти. Или идваш да играеш със сърце, или не става. Може да имаш по-слаби качества, но с ентусиазъм се компенсира. Не искам тука прехвалени круши", завърши Иван Василев.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK