Хебър (Пз)

Митов: С тези футболисти ще влизаме в „Б група

Старши-треньорът на Хебър Николай Митов сподели очакванията си за зимната подготовка. Преди първото за годината занимание репортер на https://pazardjik.marica.bg разговаря с него на спортна база "Георги Бенковски":

 

 

Николай, как намираш момчетата след зимната ваканция в отбора?

Външно поне всички са о’кей. Няма футболисти с наднормено тегло. В петък ще излезнат и резултатите от медицинските и функционални изследвания и тогава ще имаме по-реална представа за състоянието им след 40-дневната пауза. Ако през това време са изпълнявали това, което им бяхме предписали за да поддържат форма не би трябвало да имат проблеми.

 

 

Видяхме на първия сбор и защитникът Николай Стоилков, който на последния мач на отбора за есенния полусезон счупи крак. Как върви възстановяването му?

За него трябва да имаме търпение макар че до момента възстановяването му върви повече от добре. Той имаше тежка контузия и сега най-важното е да се възстанови качествено. Няма да бързаме с неговото пускане в игра. Това е важен процес, който не бива да се претупва.

 

 

Ясна ли е окончателната програма за зимната подготовка?

Първите два дни ще имаме встъпителни тренировки. По-сериозните натоварвания ще започнат от понеделник.

До 26-ти този месец тренираме на наша си база, играем тогава с ЦСКА 1948 и два дни след това потегляме за лагера в Турция.

Там ще изиграем 4 или евентуално 5 контроли и ще завършим с една последна проверка на българска земя, непосредствено преди старта на пролетния полусезон.

 

 

Четири напускащи и пет новопривлечени футболисти има в отбора през зимата. Това ли ще бъде съставът на Хебър за пролетта?

 

 

Това ще бъде отборът, с който ще играем през втората част от шампионата.

Няма да привличаме още нови състезатели, нито ще освобождаваме от сегашните.

Започнахме с 29 футболисти, в това число и някои юноши, но след понеделник групата ще бъде с 2-3 души по-малко. До лагера в Турция ще изчистим окончателно групата. Тя ще се състои от 21 полеви футболисти и трима вратари.

Имаме 45 дни за подготовка, като целта ще бъдем да сме във форма още за първия официален мач.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK