Ботев (Нови Пазар)

Вече бившият треньор на Ботев (Нови пазар): С 325 лева бюджет на месец няма как да се прави футбол

Радостин Димов - старши треньор на Ботев (Нови пазар), прекрати в началото на 2019 г. договора си с футболния клуб. Това стана, след като финансирането на отбора от страна на община Нови пазар за новата 2019 г. е доста орязан, а без пари футбол дори и в третото ниво трудно се поддържа.

 
- Г-н Димов, за много години, какво става в Ботев (Нови пазар)?
- Как какво става? Аз вече не съм старши треньор на футболния отбор. Прекратих си взаимоотношенията с клуба. Заедно с мен си тръгват и почти всички футболисти, дошли да играят за Ботев (Нови пазар). Ще продължат като миналогодишното първенство с местни футболисти и от юношеската формация на клуба. С две думи "старата песен на нов глас".

- Защо се стигна до тук? Нали изграждахте отбор, който да е на нивото на лидерите в групата?
- Да, така беше, но това става с пари, а не с празни приказки. Ето, момчетата, които докарах от Варна, вече си намериха отбори, както и тези от Шумен също вече са се договорили с други отбори от Североизточната Трета лига.

- Отбора кой ще го ръководи?
- Не знам, но предполагам това да са момчетата, които тренират юношите. Аз направих това, което се изискваше от мен, изградих боеспособен отбор, дълго време бяхме водачи в групата, докарах качествени млади момчета от Варна и заедно с момчетата от Шумен станахме "страшилище" за някои от водещите отбори. Това уплаши някои от ръководителите във футбола във Варна, които със съдиите ни "порязаха" през есенния дял от първенството при гостуванията във Каварна и село Тополи, за да не сме водачи в групата.

- Все пак какъв бюджет ви предложиха?
- В началото на първенството при разговорите с кмета на община Нови пазар Ивайло Камаджиев ни беше обещано финансиране от 50 000 лв. Сега разбирам, че ще финансират отбора с 42 000 лв., като от тях 26 000 лв. за детско юношеския спорт. Остават 16 000 лв. за мъжкия отбор, като се раздели на 12 месеца се получава по 1300 лв. на месец. Тази сума като се раздели на 4 мача на месец се получава по 325 лв. на среща. Е, отборът няма са се закрива, но с юношите, които нямат опит при мъжете, ще стане като с Волов (Шумен) - който го хване, ще го бие с по 10 гола, както беше миналото първенство през пролетта. Направил съм им доста точки, няма да изпаднат, но може да останат след шестото място и да играят втората фаза от първенството с аутсайдерите. Дълбоко се съмнявам кого могат да бият не само като гост, но и като домакин през пролетта. Футбол се играе със здрави момчета, калени в много мачове в групата. Въпреки раздялата ни с футболния клуб пожелавам успехи на момчетата, които
ще защитават честта на Ботев (Нови пазар).

Салим Салих, "Шуменска заря"
Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK