ОФК Бдин 1923 (Видин)

Бдин ще съди голмайстора си

Управителният съвет на ФК“Бдин 1923″ излезе с официален отговор на обвиненията, които бившият голмайстор на мъжкия отбор Радослав Байчев отправи в интервюта за спортни медии. Ето и позицията на отбора от Видин.

 

 

Ангажиментът на г-н Байчев във видинския „Бдин -1923 бе с времетраене четири месеца . След справка в счетоводството на клуба се установи, че за четирите месеца г-н Байчев е получил от ОФК ”Бдин-1923” възнаграждение в размер на 5 030 лв., оформено по реда на КТ и изплатено срещу негов подпис.
Средно месечно г-н Байчев е получил от „Бдин – 1923”по 1257,50 лв. което го прави най-високо платеният аматьор-футболист в Северозападната лига. Допълнително му бе осигурена безплатна квартира и консумативи.
След всяко изплатено възнаграждение г-н Байчев изпадаше в запои и поради тежка степен на алкохолно опиянение не взе участие в 14 тренировъчни занимания. Хулиганското поведение и на г-н Байчев е причина за прекратяване на наемното правоотношение по силата на което „Бдин- 1923” ползваше под наем апартаменти, в който настаняваше футболисти, неживущи във Видин.Разследва се и обосновано съмнение за симулативна игра и на г-н Байчев в последните три футболни срещи от първи полусезон от първенство 2018/2019г. на Северозападна лига, в които „ Бдин” загуби първото място в класирането.
След приключване на първенството на 12.11.2018г . УС на Бдин -1923” взе решение,,че поради зависимостта на г-н Байчев от алкохола и дефицит на спортен морал няма да разчита на него, за което бе своевременно уведомен.
За уронване престижа на клуба и направени обвинения към УС от страна на г-н Байчев , ОФК „ Бдин – 1923” ще заведе гражданско дело по случая”, се казва в официалния отговор на УС на ОФК Бдин -1923.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK