Лудогорец

Халф на Лудогорец поема към Швеция

Южноафриканският халф на Лудогорец Мей Махлангу може да напусне Разград само 5 месеца след своя трансфер. Той представлява интерес за някои от клубовете в шведското първенство. Според запознати става дума за Йостерсунд и Хелзин-борг. Както е известно, Махлангу е играл в скандинавската страна над 6 години. От 2008 до 2013 г. той носи екипа именно на Хелизнборг, а след това минава и през Хаселхолм и Гьотеборг. Периодът му в Швеция свършва през 2015 г. когато подписва с турския Коняспор. Махлангу е шампион за 2011 г., има две купи и две суперкупи. Той дори е избран за най-добър футболист на шведското първенство през въпросната много успешна за него година.

 

В момента в Лудогорец изобилства от вътрешни халфове. След трансфера на Серкан Юсеин, те са вече 7 човека - Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Яцек Гуралски, Абел Анисе, Лукас Саша и гореспоменатият Махлангу. Бившият национал на ЮАР не може да премине в първенство, което се провежда в цикъл „есен-пролет“, защото вече има мачове за Динамо Букурещ и Лудогорец. Шведската лига обаче се провежда „пролет-есен“ и там трансфер е напълно възможен. Алсвенскан започва в края на март.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK