Нефтохимик

Нефтохимик подкрепя декларацията на феновете си за дербито с Черноморец

Ръководството на Нефтохимик споделя опасенията на феновете на отбора относно предстоящия мач с Черноморец. По програма срещата от XVIII кръг на Югоизточната Трета лига ще се проведе на 23-ти февруари, като домакин е отборът на Черноморец. Редно е, преди едно дерби с толкова висок емоционален заряд, каквото е дербито между двата бургаски тима, предварително да бъдат очертани потенциалните рискове, с цел превенция на възможни инциденти. В тази връзка апелът на феновете на Нефтохимик е напълно обоснован и клубът се присъединява към тяхната позиция.

 

 

Предстоящият мач налага предварителен стриктен контрол върху обезпечаването на сигурността, което е отговорност и на двата клуба. За съжаление стадионът, на който Черноморец провежда домакинските си срещи, не го позволява. Съоръжението не разполага с инфраструктура, която да гарантира безопасността на посетителите и няма необходимия капацитет за мач с такъв зрителски интерес. Независимо от броя и подготовката на охранителите, тези два фактора са сериозна предпоставка за инциденти.  Освен това, много любители на футбола ще бъдат лишени от възможността да се насладят на дербото.

 

В името на живота и здравето на всички желаещи да станат част от градския футболен сблъсък Нефтохимик апелира да се намери подходящо място за провеждането му . Ръководството на клуба ще аргументира позицията си и пред Български футболен съюз и органите на реда, при предварителните съгласувателни срещи.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK