ЦСКА

Готвят план "Б" за Мауридес

Шансът бразилският нападател Мауридес да остане в ЦСКА и през пролетта е доста малък. „Меридиан Мач“ разбра, че се минава на план „Б“ за бъдещето на тарана, след като трансферът му в Рапид Виена пропадна. Още в края на миналата година, а и в началото на тази, на „Българска армия“ са дошли оферти за Мауридес от клубове от Китай и ОАЕ. Дори в началото на 2019 г. се смяташе, че именно близка или далечна Азия ще бъде новата дестинация в кариерата му. Тогава обаче дойде предложението от Рапид Виена, което накара шефовете на ЦСКА да предпочетат именно него. След като обаче сделката пропадна, дали заради излишните килограми, дали заради мениджърски игри, сега трансфер на Мауридес в Китай или ОАЕ стои отново на дневен ред.

 

По принцип Нестор Ел Маестро вече считаше Мауридес за продаден и готвеше отбора си без него. Това означаваше, че Али Соу ще е централен нападател през пролетта, докато Евандро и Енрике Рафаел също ще получават шансове да играят в Първа лига, тъй като се считаше, че с продажбата на Мауридес ще се отвори едно място за чужденец извън ЕС.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK