Лудогорец

Лудогорец иска свой палач от Истанбул Б

Лудогорец иска 25-годишното крило на лидера в Турция Истанбул Башакшехир Карим Фрай. Новината е на изданието FutbolArena. Според информацията съотборникът на Жуниор Кайсара при „совите“ е желан и от германски клубове, Фрай, който е турски национал, но е роден в Австрия, има впечатляваща визитка. Той е играл за Фулъм, Кардиф Сити, Бешикташ и Бирмингам. Шампион е на Турция за 2015 г. Играе в Истанбул Б от 2017 г., а миналата година излезе срещу Лудогорец в групите на Лига Европа и дори вкара гол в Разград за успеха с 2:1.

 

В същото време стана ясно, че Густаво Кампаняро вече не е футболист на шампионите. До късно снощи мениджърите на халфа и шефове на шампионите преговаряха за продажбата му. Предполага се, че той ще продължи кариерата си в европейски отбор. Към него интерес има и от елита на Бразилия. Договорът на Кампаняро с„орлите“ изтича в края на сезона и заради това от Лудогорец побързаха да го изтъргуват, за да вземат някакви пари за него. На неговия пост треньорът на тима Антони Здравков има изобилие от футболисти - капитанът Светослав Дяков, Яцек Гуралски, Абел Анисе, Лукас Саша, Мей Махлангу, както и новото попълнение Серкан Юсеин.

 

26-годишният халф дойде в Разград през лятото на 2016 г. от френския Евиан. За този период той спечели две титли на България, а вдигна и една Суперкупа на страната. Само в Първа лига Кампаняро записа 69 мача, в които вкара 4 гола, за Купата на България - 12 срещи и 3 попадения, а в Европа - 24 двубоя и 2 гола. Така общият му актив за Лудогорец е 105 мача и 9 попадения.

 

Кариерата на вътрешния халф започва в Жувентуде, а любопитното е, че като юноша преминава и през школата на фио-рентина. През 2013 г. прави трансфер в Брагантино, а на два пъти е отдаван под наем - първо в представителя на Серия А Ве-рона през сезон 2014/15, а след това и във френския Евиан (сезон 2015/16). Роденият в Бразилия Кампаняро притежава и италиански паспорти.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK