ЦСКА

Мауридес може да поеме към Китай

ЦСКА не се е отказал от възможността да продаде голмайстора си през есента Мауридес. Не е изключено в близките дни да има сделка за бразилеца. Сред отворените възможни пазари за тарана са Русия (до 22 февруари) и Китай (до 28 февруари). В ОАЕ вече приключиха с покупките, а днес това ще се случи и в Саудитска Арабия. Тези две страни бяха сред евентуалните бъдещи дестинации на Мауридес.

 

Според запознати клубове от най-населената страна в света проявяват интерес към нападателя и готвят оферта за него. Така до края на месеца не е изключено ЦСКА да продаде и Мауридес, след като вече осребри Кирил Десподов за над 4 милиона евро в Каляри.

 

"24 часа" пък съобщи в електронното си издание, че консултантът в ЦСКА Люпко Петрович се е ангажирал с опити да намери клуб на бразилеца в Китай. "Петрович е впрегнал всичките си връзки в Китай, за да намери отбор на Мауридес", написаха колегите. Люпко има опит в Китай, като е водил Шанхай Шенхуа на два пъти (ЦСКА го победи с 1:0 в Испания наскоро), както и Бейджин Гуан.

 

Вероятността таранът да бъде трансфериран в китайския елит подобно на Каранга обаче е малка, тъй като почти всички клубове вече са запълнили квотите си с чужденци. Втора дивизия е по-реалистична дестинация за Мауридес. ЦСКА трансферира Каранга през лятото за над 6,5 милиона лева в елитния китайски Хенан Дзяние. Цената на Мауридес обаче е значително по-ниска.

 

Припомняме, че в средата на януари армейците бяха на ръба да продадат тарана на Рапид Виена, като се бяха разбрали за сума в размер на 1,3 милиона евро. Мауридес мина прегледи в Австрия, но точно преди да подпише, чуждестранният клуб се отказа от него.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK