Пирин Гоце Делчев

Пирин (ГД) започна с 23-ма, Хазуров спира с футбола

Новият стар наставник на Пирин ГД Румил Жотев изведе за първа зимна тренировка 23-ма футболисти. В щаба отново, както и преди година и половина, ще му асистира Радослав Джугданов. Заниманието започна с водосвет, отслужен от отец Николай. За разочарование на феновете не се появиха очакваните попълнения в лицето на Катунчев и Илия Тафров, но двамата са уверили, че ще бъдат на линия днес. Служебно ангажиран се оказа и Мустафа Шериф. В тима отново е Божидар Софков, който откликна на поканата да помогне за промоцията в третия ешелон. От Места идва Ангел Кюмурджиев, който си тръгна през лятото след конфликт с тогавашния предводител Виктор Шишков. С него дойдоха съгражданите му Тодор Симеонов и Стоил Сабахлъков. Поредният млад играч от местната школа Иван Димитров се присъедини към мъжкия състав, в който титуляр е брат му Любен.

 

Неврокопският голаджия Костадин Хазуров пък е решил да сложи край на активната си състезателна кариера. Той е обявил, че ще става треньор. "Синът ми иска да предава знания и умения на деца. Идва момент, в който човек трябва да каже край и да постави ново начало. Да избере най-оптималния момент, в който да се откаже. Костадин знае какво прави", коментира Хазуров старши.

 

За последно бившето орле игра за Локо Сф, където пристигна през лятото в мандата на Ангел Колев, но след освобождаването му преди Нова година неговият наследник на поста Младен Додич го отпрати. В ДЮШ на железничарите Костадин Хазуров направи първите крачки в треньорската професия. В момента той заляга над обучението си в НСА и обмисля предложенията за работа от две школи.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK