Левски

Акция Орязани заплати в Левски

Новият изпълнителен директор на Левски Павел Колев прави всичко възможно, за да вземе клубът лиценз за Европа. Той завари „сините“ в много тежка финансова ситуация, предизвикана от лошото управление преди него. Колев вече постигна първостепенната си цел - продажбата на Габриел Обертан,който взимаше заплата от близо 100 000 лева. На „Герена" обаче има още доста чужденци, които прибират нереални пари всеки месец, но няма как да бъдат продадени. Заради това в Левски беше стартирана акция „Орязани заплати“. „Меридиан Мач“ научи, че ръководството на клуба е предложило нови договори на най-скъпоплатените в отбора, които са със занижени финансови параметри. Основна фигура в списъка е Давиде Мариани, който не крие, че заплатата, която получава в Левски, не може да вземе в нито един клуб в родната му Швейцария.

 

Говори се, че останалите на които "сините" са предложили нови договори с по-ниски заплати, са Паулиньо, Хали Тиам, Нуно Рейш и Холмар Ейолфсон. Тепърва обаче ще стане ясно дали изброените легионери ще се съгласят да си намалят парите. На този етап индикациите са в различни посоки, но шефовете на „Герена“ са оптимисти, че ще успеят да олекотят бюджета за заплати.

 

В същото време все още е неясна съдбата на Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович, на които контрактите изтичат в края на сезона. Тримата вече получиха предложения за нов договор, но те не са ги одобрили, защото настояват за повече пари. Трябва да уточним, че Яблонски, Кабрал и Цветкович дойдоха на „Герена“ преди заплатите да станат космически за родните стандарти.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK