Левски

Шок! Обертан вземал по 145 000 на месец

Габриел Обертан ще остане в историята на Левски, но и тази на България като чужденецът с най-голяма месечна заплата. От "Герена" разкриха пред "Меридиан мач" шокираща цифра, която той е успял да си издейства при подписването на новия договор. Досега се смяташе, че халфът се е подписвал срещу 45-50 000 евро от октомври миналата година до сега. Истинската сума обаче скача нагоре - 145 000 лева или над 70 000 евро.

 

Това означава, че той е успял да вдигне първоначалната си заплата от 25 000 евро почти тройно. Досега номер едно у нас по месечна заплата бе Клаудиу Кешерю - 60 000 евро. Той обаче намали значително възнаграждението си, след като преподписа с „орлите“.

 

Заплата на Обертан подпали съблекалнята на Левски и стана причина да бъде търсен вариант, за да бъде продаден. Такъв се отвори за късмет на „сините“ и той вече е част от Ерзурумспор, където преди това отказа да ходи Станислав Костов. На „Герена“ са категорични, че втори Обертан няма да има скоро.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK