Лудогорец

Сухия: Бяхме нервни, но постигнахме целта си

Антони Здравков заяви, че победата на Лудогорец над Ботев (Враца) с 2:0 ще свали напрежението от играчите след негативните резултати от началото на годината. 

"Отборът на Ботев Враца дойде и игра футбол. Не се затвори, получи се динамичен мач. Нашите футболисти този път съумяха да отбележат гол, а след това и втори. Имахме готовност от това, което сме наблюдавали Ботев (Враца). Знаехме, че ще играят в атака. Отвориха се пространства. Бяхме свикнали да играем срещу по-затворени отбори. Днес тимът ни подходи с по-голяма концентрация и желание", посочи наставникът на шампионите.

"Имаше голяма степен нервност с оглед предишните ни резултати. Имаше повишена емоция, която не е положителна за играчите. Тази нервност доведе до някои технически грешки. Указанията са, докато топката е в наше владение, играчите да останат в наказателното поле и да чакат центриране. Моци спази това и отбеляза. Съвсем нормално е играчът да остане там и да имаме числен превес“, допълни той. 

„Допуснаха се елементарни технически грешки. Лош пас, недоглеждане на ситуацията и грешно подаване. От тези неща се получиха атаките на Ботев (Враца). Това ни попречи да сме максимално ефективни. Този мач ще донесе спокойствие на момчетата. Те имаха нужда от тези точки и победата. Отборът ще заиграе така, както е играл. Всеки мач за нас е важен. Не трябва да разделяме противниците на малък клуб и голям клуб. Всеки отбор е достоен за уважение. Треньорско решение е причината за изваждането на Вандерсон от групата."

Снимка: Официален сайт на Лудогорец

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK