Дунав

Община Русе става спонсор на Дунав

Дунав Рс е отправил предложение община Русе да стане спонсор. Срещу предоставеното финансиране клубът ще по пуляризира дейността на общината чрез посочен пакет от ползи. На Дунав ще бъдат отпуснати 270 030 лева. Това ще доведе до намаляване на средства та по Програма спорт от 900 000 на 630 000 лева. Кметът на града П.ламен Стоилов се изказа 8 полза на спонсорство.

 

"Община Русе, като една отговорна публична институция със задължения за подпомагане развитието на местния спорт и в частност на местния футбол, провеждайки последователна политика спрямо развитието на единствения си професионален футболен клуб, следва да подпомогне Дунав за постигане на подобри резултати. Считам, че следва да бъдат отчетени резултатите на клуба - отборът играе и през настоящия сезон в Първа лига. През изминалия сезон завърши 12-и и след изиграване на финални плейофи запази елитния си статут. Също така Дунав достигна до четвъртфиналите за купата, къде то отпадна от Левски след много добър мач. Играчът на Дунав Васил Шопов пък записа името си като един от голмайсторите на Първа лига през сезона като реализира в попадения на своята сметка", отчете кметът Стоилов. Шопов вече не е в отбора, а русенци отново са заплашени от изпадане и участие минимум на бараж за запазване на елитния статут.

 

Стоилов пък допълни: "Срещу предоставянето на спонсорство е изразено желание за поемане на конкретни задължения за популяризирането на община Русе като отговорна институция В медийното пространство по бреме на всички срещи С това спонсорство ние отново ще изразим своята отговорна позиция и ще дадем своя принос за развитието на футбола в град Русе и в страната. Нашата подкрепа ще достигне до широката аудитория чрез популяризиране на община Русе сред футболната общественост чрез рекламните материали и медийното отразяване на всички срещи", допълни Стоилов.

 

В същото време беше утвърдена концесията на стадион "Дунав". Тя е предоставена на фирмата "РДС Инвест". свърза на с футболния клуб. Срокът е 35 г. През първите три концесионерът е освободен от плащане на концесионни възнаграждения. Те влизат в сила от 2022 г. и ще са в размер на 3600 лева с ДДС.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK